Sundsvall drar sig ur
 

Det blev bara två säsonger i squashens högsta serie för landets nordligaste elitlag - Sundsvall. Man avstår det kommande elitseriekvalet och drar sig ur allt seriespel.

Nyheten slog ner som en blixt i squashsverige på tisdag morgon: Sundsvall drar sig ur kommande elitseriekval. Kvalet skulle ha avgjorts i


Magnus Wedin har varit en av Sundsvalls toppar (Arkiv)

Vadstena sista helgen i maj och förutom Sund -svall också innehålla Karlstad och Teknova.
I potten fanns två elitserieplatser till den kommande säsongen.

 

Inget kval

Nu lär det inte bli något kval. Istället kommer med all säkerhet Karlstad och Teknova att erbjudas platserna till Elitserien.
 

Sundsvalls lagledare, Fredrik Albecker, var den som underrättade squashförbundet och de övriga kvallagen om beslutet.

I beskedet framgår att Sundsvall anser sig sakna underlag ibland

sin senior- och juniorverksamhet för att kunna vara med i Elitserien.

Lämnar seriespelet
Men det stannar inte där. Sundsvall meddelar också att man inte kommer medverka i något seriespel överhuvudtaget nästa säsong. Albecker skriver att man återkommer längre fram när förutsättningarna ändrats.

Sundsvalls beslut är trist - på många olika sätt. Dels gör det en liten idrott ännu mindre genom att squashen förlorar ett lag i seriesystemet. Urdragningen bidrar också till en mer koncentrerad elitserie, med fokus på mellersta delen av Sverige. Detta i ett skede när det omvända scenariot med större geografisk spridning vore önskvärd.

Frisk fläkt
Sist, men inte minst, har Sundsvall varit en riktig frisk fläkt i Elitserien. Man har gett sig i kast med uppgiften på ett inspirerat sätt, vilket återspeglats både på och utanför banan.

Entusiasm har varit lagets ledord såväl vid arrangemang som i samband med matcherna. Och i de fall kompetensen inte räckt till har bristerna mer än väl kompenserats med stort hjärta. Precis den inställning man önskar skulle genomsyra squashen i alla läger.

Det är bara att beklaga Sundsvalls beslut men samtidigt önska dem lycka till i uppbyggnaden av en ny föreningsstruktur.

Välkommen åter när ni känner er redo!

 

Åter till huvudsidan nyheter

 

© Karlstad Squashklubb 2011

Kontakta Webmaster
 

Sidan är optimerad för visning i upplösningen 1024 X 768